Keresés

Zsidó naptár: 

5784. Niszán 19.

Magyar alkotások az idei Red Dot-díjasok között – mutatjuk a munkákat!

Brand design, digitális megoldások és csomagolásdesign területén is járt magyaroknak piros pont az idei Red Dot Awardon.

A Brand Design kategóriában a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga belső, útbaigazító rendszerének, arculatának és kiállításainak grafikai tervezéséért Dávid Gábor és Tausz Gábor Ezra kapta az elismerést. 

Ugyanebben a kategóriában a 2019-es Budapest Design Week arculatát tervező Balogh Balázs is kiérdemelte a díjat.  A koncepció még most is él a weben, a mai napig lehet játszani az akkori arculattal

A Digital Solutions kategóriában két projektet díjaztak Magyarországról, az egyik a 360 Desigh Budapest nevű projekt, melyet a tavalyi Budapest Design Week során mutattak be, és ahol kortárs magyar és külföldi képzőművészek alkotásait állították ki egy online és fizikai térben “phygital” (a physical és a digital összevonása) formában. 

Ugyanebben a kategóriában a Tíztőlmese is megkapta a piros pontot, itt ráadásul duplázásról van szó, a projektet a Brand Design kategóriában is díjazott Balogh Balázs és felesége jegyzi, akik egy rajzfilmnéző oldalhoz hasonló megoldást találtak ki,  Huzella Júlia színésznő olvas fel mesekönyveket, a gyerekek pedig együtt nézhetik az illusztrációkat.

A Package Design kategóriában Dió Design Consulting kapott Red Dot-díjat a Mizo Coffee Selectionnak tervezett egyedi csomagolásdesignnal, melyeken híres festmények láthatók, néhány érdekességgel együtt: nem csak a művész neve, hanem a festmény címe, a keletkezésének ideje, és az is látható, hogy melyik múzeumban nézhetjük meg az eredeti mesterművet. A Mizo és a Dió Design projektje a Kreatív designversenyén, az RGB-n is díjazott lett, itt az ezüstnek megfelelő Green minősítést kapta (az RGB-re épp zajlik még a nevezés, pályázzatok itt!).

A Red Dot előkelő súlyozással szerepel Kreatív Apex designlistáján, minderről bővebb infót olvashattok erre és erre.

Forrás: https://kreativ.hu/cikk/ot-magyar-design-az-idei-red-dot-dijasok-kozott

Email
Facebook
LinkedIn